Pulykatekercs zöldségcsíkokkal Update: 1-es kód recept
Hozzávalók:Hozzávalók 8 adaghoz:2 nagy sárgarépa2 cukkini2 pirospaprika8 nagyon vékony szelet pulykahús8 teáskanál bazsalikomszósz8 hústű (nem megenni, fakírok kíméljenek!)2 evőkanál olívaolajtengeri sóbors
Elkészítés:A sárgarépát tisztítjuk, a cukkinit hámozzuk is, de aztán mindkettőt vékony szeletekre vágjuk, fontos, hogy hosszában. Most jön a trükk: ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. Mikor már jól összezavarodtak, félretesszük őket. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, és csak úgy vékony csíkokra vágjuk.Bőséges sós vizet forralunk. A meghasonlott répadarabokat bő 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát. Egy perc alatt összefőnek. Hozzátesszük a cukkinit, és adunk még 1 percet az édes hármasnak. Végül a vizet leöntjük, és a zöldségeket hideg vízzel öblítjük le.A pulykaszeleteket kézzel kinyomkodjuk, és mindegyikre kenünk 1 teáskanálnyi bazsalikomszószt, majd megsózzuk, megborsozzuk őket. A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, aztán felcsavarjuk, és a két végét hústűvel rögzítjük.Egy nagy lábosban olajat melegítünk, s a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon aranybarnára sütjük.A maradék zöldséget megfűszerezzük, és az olajban megpirítjuk, hogy méltó kísérői legyenek a pulykatekercseknek.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!