Hozzávalók:– 1 kis doboz joghurt– 1 kis joghurtos doboz zabkorpa– édesítő ízlés szerint– 2 tojás– 2 tk. kakaópor– 3-4 ek. olaj– 1/2 cs. sütőpor– rum- és vanília aroma– pár szem dió– 1 cs. vaníliás pudingpor– 1 cs. rumpuncsos pudingpor (v. sima puncsos)– 7 dl tej
Elkészítés:Egyik tálban: tojások, joghurt, édesítő olaj, egy másik tálban: a zabkorpa, sütőpor, vaníliás pudingpor, majd összekeverjük a két tál tartalmát. Utána megfelezzük a masszát, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát, a másikhoz pedig a vanília aromát és pár szem összetördelt diót. Muffinformában megsütjük kb. 15-20 perc alatt.
Közben megfőzzük a pudingport (édesítővel) 6 dl tejben. (így hígabb lesz), a kész muffinokat felkockázzuk, jénaiba szórjuk, kb. 1 dl édesítős rumaromás tejjel meglocsoljuk, majd leöntjük a pudinggal.Cukormentes tejszínhab is mehet rá.
Tanácsok:Lehet pluszban még csokipudinggal is leönteni, én is úgy terveztem eredetileg, csak technikai okok miatt nem jött össze :)
Elkészítési idő:45 perc
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!
