Recept varíációk Wok-ra

Ropogós párolt zöldség Wokban

Ez egy olyan étel, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is ízletes. Az édeskés piros és sárga paprika, valamint a pikáns zöld paprika kombinációja szemnek sem utolsó látvány. Az állandó kevergetés közben végzett párolás megőrzi a paprika vitamintartalmát is. Ha mindezeket még ropogós répával, babcsírával, főtt gombával és gyömbérgyökér dúsítjuk, nemcsak egészséges és ízletes, de pompás látványt nyújtó salátát is kapunk, amelyet rizzsel vagy tésztával tálalhatunk.A zöldségpárolás titka, hogy először a keményebb, kevesebb nedvességet tartalmazó zöldséget pároljuk.

Hozzávalók

  • 20 dkg bármilyen paprika
  • 10 dkg friss sampinyonomba
  • 2 teáskanál napraforgóolaj
  • 3 szelet gyömbér
  • 10 dkg babcsíra
  • 5 dkg darabokra vágott vajbab
  • 3 kanál víz
  • 1 kanál sótlan mogyoró vagy kesudió

Elkészítése

Vágja fel a paprikát 3,5 cm-es háromszögekre, a gombát pedig vékony lapokra. Forrósítsa fel a Wokot és öntse bele az olajat. Miután az olaj fölmelegedett, tegyen bele csipetnyi sót és gyömbért. Párolja egy percig, hogy a gyömbér ízt adjon az olajnak.Tegye bele a paprikát és a répát, majd 2 percig folyamatosan keverve párolja, mielőtt a gombát és a zöldbabot belehelyezné. Mindezeket még 2 percig pároljuk.Ha ez idő alatt még nem puhul meg a zöldbab, adjon hozzá egy kevés vizet és főzze még 1 percig, majd ha elkészült, tegye bele a mogyorót vagy kesudiót.Elkészítés után azonnal tálaljuk.

Gombás tészta sonkával szintén Wokban

  • 40 dkg tészta
  • 2dkg szárított gomba
  • 30 dkg sonka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zöldpetrezselyem
  • 2 kanál olaj
  • só, bors

Elkészítése

A tésztát megfőzzük,lecsepegtetjük és melegen tartjuk. Közben a bombát 15 percre langyos vízbe áztatjuk,majd lecsepegtetjük róla a vizet. A Wok-ban felforrósított olajban megsütjük az apróra tört fokhagymát, majd beletesszük a gombát, a csíkokra vágott sonkát, az apróra vágott vöröshagymát,megsózzuk és állandó keverés közben megsütjük, majd kiöntjük a wok-ból és melegen tartjuk. A maradék olajon felmelegítjük a tésztát, majd tálba tesszük Belekeverjük a sonkás-gombás mártást és megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!