Részeg szelet

Elkészítése egy kicsit időigényes, 60 perc. A neve csalóka, egy evőkanál bor kell a tésztájába. Sütési idő 25 perc.Tepsiméret: 30 X 40 cm

Hozzávalók a tésztához :– 6 tojás– 15 dkg porcukor– 8 dkg rétesliszt– 1 csomag sütőpor– 1 e. kanál bor– 3 dkg kakaó– 1 csipet sóHozzávalók a krémhez:– 6 tojás sárgája– 1 csomag vaníliás cukor– 2 e. kanál liszt– 3 dl tej– 15 dkg porcukor– 25 dkg margarin

Hab :– 6 tojásfehérje– 1 csomag vaníliás cukor– 30 dkg kristálycukor– 1 tábla étcsokoládé

Elkészítése a tésztának:A tojásokat két felé vesszük, a sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaót és a sót. Felverjük a tojások fehérjét és a masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük.A sütőt 50 C -ra melegítjük elő, 5 percig ezen a hőfokon majd 150 C -on 20 percig sütjük.

Elkészítése a krémnek:A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, aztán a két masszát összedolgozzuk.A kihűlt lapra rákenjük a krémet, elkészítjük a habot:A tojások fehérjét, vanília cukrot és a kristálycukrot gőz felett kemény habbá verjük. A krémre rákenjük a habot és a tetejére csokoládét reszelünk. 12 órai állás után vizes késsel kis kockákra szeljük fel.Tanácsok: ha kisült a tészta még hagyjuk a sütőben 5 percig állni, a csokit csak a felszeletelés előtt reszeljük a tetejére, ha előtte a fagyasztóba tesszük 1 órára könnyebb lesz lereszelni.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!