1. napReggeli: Puffasztott búzaszelet fátyolsonkával. Óvári sajttalEbéd: Cézár-saláta kenyér nélkülVacsora: Tejszínes-gombás pulykaHozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája,1 fej vöröshagyma, rozmaringA hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felaprított gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverünk 2 dl főzőtejszint 1 tojássárgájával. és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.

2.napReggeli: Rántotta párolt vegyes zöldségekkelEbéd: Gyros-tál pita nélkülVacsora: Sült zöldségek csirkehússalHozzávalók: 1- 1 kis fej karfiol és brokkoli, ízlés szerinti mennyiségű sült csirkemell, 1 pohár light tejföl, 1 tojás, 10 dkg Anikó sajt, zöldfűszer-keverékA brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, megfőzzük, és egy üvegtál aljára tesszük. A főtt csirkemellet apróra vágjuk, rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a zöldfűszerekkel és a tojással elkeverjük, rálocsoljuk a húsos zöldség tetejére, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Közepes lángon 10-15 perc alatt összesütjük.

3. napReggeli: Főtt virsli mustárralEbéd: Sárgaborsó-főzelék rántott csirkemellelHozzávalók: 30 dkg sárga borsó, víz, pirospaprika, só, bors, 1 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 babérlevélA borsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vöröshagymát, a babérlevelet, és addig főzzük, amíg, megpuhul. Végül joghurttal besűrítjük.A rántani való húst a szokásos módon panírozzuk, csak liszt és zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.Vacsora: Natúr pulyka mell zöldsalátával.

4. napReggeli: Puffasztott rizsszelet Anikó sajttal, paradicsommalEbéd: Sült mozzarella párolt spárgávalVacsora: Zöldbabos tofuHozzávalók: 40 dkg tofu, 3 evőkanál olivaolaj, zöldfűszerek, 20 dkg zöldbab, só, tyúkhúsleveskockaA tofut megszórjuk borssal, zöldfűszerekkel, az olivaolajon megsügük. A zöldbabot megfőzzük a leveskockából készült levesben, és a tofuval tálaljuk

5. napReggeli: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmelHozzávalók: 1 kis fej hagyma, I gerezd fokhagyma, 25 dkg sovány tehéntúró,1 pohár light tejföl, 1 doboz füstölt tonhal, citromlé az ízesítéshezA hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, kikeverjük a túróval és a tejföllel. A tonhalat villával összetörjük, és hozzáadjuk a túróhoz. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromozzuk.Ebéd: Rántott karfiol vegyes savanyúsággalA rántani való zöldséget a szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgaljuk.Vacsora: Sült virsli párolt káposztával

6. napReggeli: Tükörtojás sült sonkávalEbéd: Rántott sajt zöldsalátávalA rántott sajthoz edami, köményes, Anikó vagy Óvári sajtot válasszunk. A szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.Vacsora: Sárgarépával töltött csirkeHozzávalók: 50 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, petrezselyemA sárga répát apróra reszeljük, összekeverjük a felkockázott tojással és a petrezselyemmel. Sóval, borssal ízesítjük, majd összegyúrjuk az apróra vágott vöröshagymával. Kicsit állni hagyjuk, majd a tölteléket betöltjük a combok bőre alá. Sütőzacskóban pirosra sütjük

7. napReggeli: Natúr joghurt fagyasztott gyümölcsökkel turmixolvaEbéd: Görög salátaVacsora: Sajtos-tarjás pulykaHozzávalók: 4 szelet tarja, 4 szelet pulykamell-sonka, 20 dkg Óvári sajt, vaj a sütéshezAz olvasztott vajon megsütjük a tarjaszeletek egyik oldalát. Megfordítjuk, ráfektetjük a sonkaszeleteket és megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és a teteje barnára sül.

8. napReggeli: Paprikába töltött körözöttHozzávalók: 20 dkg sovány túró, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint tejföl, pirospaprika. zöldfűszer-keverék.A hozzávalókat villával összedolgozzuk, a paprika magházát kivesszük, és beletöltjük a körözöttet.Ebéd: Zöldségleves gazdagonHozzávalók: 3 evőkanál olivaolaj, 2 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprikam 1 pirospaprika, 1 kisebb cukkini, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, petrezselyem, leveskocka. 2 dl főzőtejszín, víz ízlés szerint. A zöldségeket felkarikázzuk, olivaolajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a vízben feloldott leveskockát, az összetört fokhagymát és a petrezselymet. Fedő alatt pároljuk, majd a tejszínnel besűrítjük és összeforraljuk.

Vacsora: Zöldborsófőzelék sült virslivelHozzávalók: 30 dkg zöldborsó, víz, só, bors, 1 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 babérlevélA borsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vörös hagymát, a babérlevelet, és addig főzzük amíg megpuhul, majd a joghurttal besűrítjük

9. napReggeli: Puffasztott rizsszelet brokkolis szendvicskrémmelHozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg sovány túró, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, borsA brokkolit megpároljuk, villával összetörjük, elkeverjük a túróval, az összetört fokhagymával, sóval és borssal.Ebéd: Tejszínes-gombás csirkemellHozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, 1 fej vöröshagyma, rozmaring.

A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverjük a főzőtejszínt a tojássárgájával, hozzáadjuk a húshoz, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olívaolajon megpirítva

10.napReggeli: Tükörtojás sült virslivelEbéd: Zöldbabos tofu(A receptet lásd a 4. napnál)Vacsora: Zöldsaláta retekkel

11. napReggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel(A receptet lásd a 8. napnál)Ebéd: Gyümölcsleves, görög salátaHozzávalók: Friss vagy mirelit meggy, eper, málna (összesen 50 dkg), fahéj, édesítőszer, citromlé, 2 pohár natúr joghurt. A gyümölcsöket tegyük fel főni annyi vízbe, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fahéjat, az édesítőszert és a citromlevet. Amikor megfőttek, a natúr joghurttal besűrítjük. Melegen és hidegen is finom.Vacsora: Rakott tojásHozzávalók: 4 tojás, 20 dkg marha párizsi;, I0 dkg baromfi virsli, 2 fej vöröshagyma, 2 dl light tejföl, 20 dkg sovány sajt, olaj a sütéshez.

Egy serpenyőbe beleütjük a tojásokat. Amikor kicsit megsültek, rárakjuk a csíkokra szelt párizsit és a virslikarikákat.Rászórjuk a karikára szelt hagymát, leöntjük a zöldfűszeres tejföllel, megszórjuk sajttal, és lefedve készre sütjük.

12. napReggeli: Hagymás-paprikás rántottaEbéd: Mozzarella paradicsommalVacsora: Csirkés egytálételHozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2-2 piros- és zöldpaprika, 3 paradicsom, 3 dl light tejföl, 2 evőkanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg sovány sajt. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A tepsibe rakjuk a felkarikázott zöldségeket és a húst. A tejfölt elkeverjük a mustárral és az összetört fokhagymával, majd ráöntjük a tetejére. Alufólia alatt 15 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot és pirosra sütjük

13. napReggeli: Sonka, Anikó sajt, paradicsomEbéd: Gyros-tál pita nélkülVacsora: VirslisalátaHozzávalók: 40 dkg baromfivirsli, 20 dkg sovány sajt, 10 dkg savanyú uborka, olaj, só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár.

A mustárt az olajjal, citrom lével, borssal, sóval elkeverjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott uborkát és sajtot.

14. napReggeli: Puffasztott rízsszelet túrós tonhalkrémmel(A receptet lásd az 5. napnál)Ebéd: Tejben sült pulykapecsenyeHozzávalók: 50 dkg pulykamell-filé, olívaolaj, kakukkfű ízlés szerint, 2 dl sovány tej.

A húst kicsit kiklopfoljuk, és csíkokra szeljük. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, olívaolajon átsütjük. Ráöntjük a tejet, fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levéve addig sütjük, amíg a léből csak sűrű mártás marad.Vacsora: Sült virsli sajttal

15. napReggeli: Karfiolos omlettHozzávalók: Fél fej karfiol,1 fej vöröshagyma, 3 tojás, zöldfűszerek, olaj a sütéshezA karfiolt apró rózsákra szedjük, puhára főzzük, megszórjuk a zöldfűszerekkel. A hagymát apróra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a karfiolt ráütjük a tojásokat és kevergetve készre sütjük.Ebéd: Görög salátaVacsora: Tzatziki sült csirkemellelHozzávalók: 2 csésze natúr joghurt, 1 db kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, citromléAz uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhány csepp citromlét, kockára vágott uborkát, a sót és a borsot. A kisütött csirkemellet felkockázzuk, és rászedjük az öntetet.

16. napReggeli: Vegyes zöldséges sajtsalátaEbéd: Halfilé sajtbundábanHozzávalók: 50 dkg tengerihal-filé,2 tojás, 1 pohár light tejföl, 15 dkg sovány sajt 2 evőkanál mustár, só, bors, pár csepp citromléA halat sóval, borssal citromlével ízesítjük, 1 órán át állni hagyjuk. Kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A tojások sárgáját kikeverjük a mustárral, a tejföllel, az apróra kockázott sajttal és a tojások felvert habjával. Rálocsoljuk a halszeletekre, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.Vacsora: Csirkés Cézár-saláta kenyér nélkül

17. napReggeli: Főtt virsli mustárralEbéd: Rántott cukkíni céklasalátávalVacsora: Sült zöldségek csirkehússal(A receptet lásd a 2. napnál.)

18. napReggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel(A receptet lásd a 8. napnál)Ebéd: Sült csirkeszárnyak zöldsalátávalVacsora: Virslisaláta(a receptet lásd a 13. napnál)

19. napReggeli: Paprikába töltött fetakrémHozzávalók: 15 dkg feta sajt, 2 főtt tojás, fél dl light tejföl, só, borsA fetát villával összetörjük, hozzáadjuk a felkockázott tojást, a tejfölt és a fűszereket, és villával még alaposabban összedolgozzuk.Ebéd: Görög salátaVacsora: Tükörtojás sült párizsival

20. napReggeli: Rántotta sült virslivelEbéd: Sárgarépával töltött csirke(a receptet lásd a 6. napnál)Vacsora: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel(a receptet lásd az 5. napnál)

21. napReggeli: Puffasztott rizsszelet sajttal, sonkávalEbéd: Grillezett csirkemell párolt zöldségekkelVacsora: Borsófőzelék rántott pulykamellel(receptet lásd a 8. napnál)

22. napReggeli: Natúr joghurt zöldalmávalEbéd: Tojásos lecsóHozzávalók: 1 fej vöröshagyma,20 dkg gomba, 3 paprika, 3 paradicsom, 1 kis cukkini vagy padlizsán, 3 tojásAz apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. Néhány percig fedő alatt pároljuk, ráütjük a tojásokat és folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.Vacsora: Zöldsaláta natúr csirkemellel

23. napReggeli: Fetakrém uborkával(a receptet lásd a 19. napnál)Ebéd: Grillcsirke káposztasalátávalVacsora: Sült paprika sült mozzarellával

24. napReggeli: MeggyturmixEbéd: Rántott gombafejek kovászos uborkávalA rántani való gombát a szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.Vacsora: Halfilé sajtbundában(a receptet lásd a 16. napnál)

25. napReggeli: Puffasztott rizsszelet marhapárizsival, sovány sajttalEbéd: Sült zöldségek csirkehússal(a receptet lásd a 2. napnál)Vacsora: Görög saláta

26. napReggeli: Karfiolos omlett(a receptet lásd a 15. napnál)Ebéd: Frankfurti levesHozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta,1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl light tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg baromfivirsli. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Felöntjük vízzel, és belekeverjük a fűszereket. Ha megfőtt, besűrítjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a megpirított, felkarikázott virslit.Vacsora: Virslisaláta(a receptet lásd a 13. napnál)

27. napReggeli: Körözött mozzarellávalEbéd: Zöldségleves gazdagon(a receptet lásd a 8. napnál)Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olajon kisütve

28. napReggeli: Tükörtojás párolt zöldségekkelEbéd: Gyümölcsleves, sárgaborsófőzelék(a receptet lásd a 11. és a 3. napnál)Vacsora: Gyros-tál pita nélkül

29. napReggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttal, főtt tojássalEbéd: Sült csirkeszárnyak uborkávalVacsora: Tojásos lecsó(A recept lásd a 22. napnál)

30. napReggeli: Gombás rántottaEbéd: Zöldségleves gazdagon(A receptet lásd a 8. napnál)Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka

31. napReggeli: Puffasztott búzaszelet tonhalkrémmel(A receptet lásd az 5. napnál)Ebéd: Főtt marhahús párolt zöldségekkelVacsora: Zöldborsófőzelék rántott gombával(A receptet lásd a 8. napnál)

32. napReggeli: Sült virsli mustárralEbéd: Virslisaláta(A receptet lásd a 13. napnál)Vacsora: Sült paprika sült mozzarellával

33. napReggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttalEbéd: Cézár-saláta kenyér nélkülVacsora: Tzatziki roston sült pulykamellel(A receptet lásd a 15. napnál)

Receptek

A következő desszertekből akkor csemegézhet, amikor csak akar. Bármelyik étkezést kiegészítheti velük, ha egy kis édességre vágyik.

PalacsintatésztaHozzávalók: 20 dkg zabpehely, 2 tojás, 1 dl tej, 1 dl szóda, pár csepp olívaolaj. só A hozzávalókat összekeverjük, ha túl híg a tészta, zabkorpával sűríthetjük. Édes és sós töltelékkel is tálalhatjuk.Édes töltelékek:Kókuszreszelék édesítőszerrelCukormentes kakaópor édesítőszerrel .Mák édesítőszerrelFahéj édesítőszerrelTúrókrém édesítőszerrelNatúr joghurt cukormentes kakaóporral, édesítőszerrel

Túrós derelyeHozzávalók: 20 dkg zabkorpa, 20 dkg szójatejpor, 1 tojás, só, édesítő, kevés víz.

A töltelékhez 10 dkg sovány túró, 1 tojássárgája, édesítőszer

A tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük. A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk, édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk.

TúrógombócHozzávalók: 50 dkg zsírszegény túró, 10 dkg zabkorpa, 2 dl tej, édesítőszer, pár csepp citromlé. A tejet felforrósítjuk, beletesszük a zabkorpát és az édesítőszert. Ha felforrt félrehúzzuk, amíg ki nem hűl, közben a túrót édesítőszerrel és pár csepp citromlével áttörjük. Összedolgozzuk a zabkásával, gombócokat formálunk belőle, és forró vízben készre főzzük. Édesítőszerrel készült málna- vagy eperöntettel és édesítőszeres tejföllel tálaljuk

Kókuszos csókHozzávalók: 4 tojásfehérje, ízlés szerint 2 édesítőszer, kókuszreszelékA tojásfehérjét gőz fölött az édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket. Kiskanállal halmokat teszünk a tepsibe, enyhén előmelegített sütőben lassan készre sütjük.

Málnás túróparféHozzávalók: 30 dkg sovány túró, 2 dl tejszín, 2 dl light tejföl, édesítőszer, reszelt citromhéj. 10 dkg nyers vagy mirelit málna. A tejszínt kemény habbá verjük, a többi hozzávalót a gyümölcs kivételével villával simára keverjük, és belerakjuk a habba. Hozzáadjuk a málnaszemeket is, majd fóliával bélelt őzgerinc formába simítjuk, lefagyasztjuk, szeletelve tálaljuk.

Beküldte: Zsuzsa

Kapcsolódó fórumok:

  • magzatelhajtó tea
  • magzatelhajtó tea recept
  • tenki réka zsidó
  • pár szavas idézetek tetoválásnak
  • túró ízesítése
  • szegycsont dudor
  • tenki réka esküvője
  • Gladyatör watchonlineseries eu
  • vioform kenőcs
  • fejremegés okai

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!