Hozzávalók:2,5 dl zsírszegény tej3 kanál olíva olaj15 dk Norbi, vagy tk liszt3 tojás, + 1 a kenéshez10-12 dk zsírszegény trappista sajtsószezámmag
Elkészítés:Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. (1 perc) Tűzről levéve beleütjük és jól elkeverjük egyesével a 3 tojást. Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és a vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. (Ne rakjuk nagyon közel, mert egy kicsit nőni fognak.) Tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Aranysárgára sütjük.
Tanácsok:Kép a naplómban.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!