Hozzávalók:20 g gépsonka25 g gombakrém (20 g laskagomba, 10 g kefir, 2 g vöröshagyma, petrezselyem, tengeri só – a hagymát és a gombát teflonedényben, saját levében megpároljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, kefirrel kikeverjük)100 g aszpik1/5 tojás30 g sárgarépa20 g fehérrépapetrezselyem, salátalevél

Elkészítés:A sonkaszeletek rövidebb oldalával párhuzamosan a gombakrémet felkenjük és a szeleteket óvatosan felgöngyöljük. Simafalú hosszú formát aszpikkal kibélelünk, közepét végigrakjuk keménytojás karikákkal, díszítjük petrezselyemmel, majd ráfektetjük a felgöngyölt gépsonkát, nem túl szorosan egymás mellé. Olvasztott aszpikkal kitöltjük a hézagokat és hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt, rászórjuk a főtt sárga- és fehérrépa kockákat, újra olvasztott aszpikot öntünk rá és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Ekkor egy pillanatra melegvízbe mártjuk a formát, kiborítjuk, felszeleteljük. Salátalevélen tálaljuk.

Tanácsok:Fogyókúrázóknak vacsorára ajánlom!

Elkészítési idő:60 percKalóriatartalom:87 kcalSzénhidráttartalom:5,1 grammZsírtartalom:4,4 gramm

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!