Sült csirkecomb illatos cukkini karikákkal, sajtmártással (update1) recept

Hozzávalók:4db csirkecomb50 dkg cukkini10dkg margarin10dkg norbi liszt0,5l tejkönnyű sajt (Óvári, Anikó)vöröshagyma, paradicsom, paprika,só, bors, majoranna, oregano, bazsalikom, olíva olaj

Elkészítés:A csirkecombot megtisztítjuk, borssal, sóval, majorannával alaposan bedörzsölve kevés olíva olajjal sütőbe tesszük. Vöröshagymával, fokhagymával, friss paradicsommal és zöldpaprikával körberakjuk, így gondoskodva a comb végső ízvarázsáról. Közben elkészítjük a könnyű sajtmártást, melyhez felhevített margarinba kevert n. lisztet adagolunk, forralt tejjel felengedjük. Kézi vagy gépi habverővel simára keverjük, miközben a könnyű nem zsíros reszeltsajtot hozzáadagoljuk. Őrölt szerecsendióval, sóval, fehér borssal ízesítjük.Utolsó fázisként a megmosott friss cukkinik végeit levágjuk, majd kb 1 cm-es karikákra szeleteljük. Illatos fűszerekkel – oregáno, bazsalikom, kakukkfű – bedörszőlve negyedórát érni hagyjuk, majd a csirke elkészülte után a forró sütőben olívaolajon átsütjük.Tálaláskor a csirkecomb „nyelét” alufóliába vagy elegánsabban díszesen vágott szalvétába tekerjük.

Tanácsok:Update 1!

Kapcsolódó fórumok:

  • csirkecomb pácolása

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!