Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta,3-4 evőkanál olaj,1/2 kg kicsontozott csirkemell filé2 közepes vöröshagyma,2-3 csipet bors,só, pirospaprika.
Elkészítés:A savanyú káposztát átöblítjük, maja felforrósított olajon, kevergetés közben megdinszteljük, közben apránként vizet adva hozzá, puhára pároljuk.
Pörkölt alapot készítünk…A megtisztított és igen apróra vágott vöröshagymát olíva olajon aranysárgára pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és összezavarjuk némi pirospaprikával. Egyetlen perc alatt, folytonosan kevergetve megpirul. Vigyázzunk rá, nehogy megégjen!A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a pirított hagymához keverjük. 2-3 percig együtt dinszteljük őket, majd sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy a húst ellepje.Fedő alatt fél puhára főzzük az ételt. A főzés időtartama természetesen a hústól függ! Fehér húsok esetén általában bő félóra elég, vörös húsok 45-50 perc alatt sem mindig puhulnak meg eléggé.Amikor a káposzta majd nem megfőtt, a pörköltet összekeverjük a káposztával, és együtt főzzük tovább, készre.
Tanácsok:Ízlés szerint tejföllel tálalható.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!