Szepi bácsi kedvence bundában karottás barnarizzsel (update2) recept
Hozzávalók:50-60 dkg csontozott rövidkaraj25 dkg savanyú káposzta10 dkg füstölt kolbász30 dkg barnarizs25 dkg sárgarépaNorbi liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, tojás, só, bors, kömény, babérlevél, vöröshagyma
Elkészítés:A rövidkarajt nagyobb szeletekre vágjuk – helyettesítehtő sertéscombbal is – mindkét oldalát enyhén sózva kiklopfoljuk.A gondosan átmosott káposztát finomra vágott vöröshagymán babérlevéllel, borssal, köménnyel megpároljuk.Figyeljünk arra, hogy a káposzta még enyhén roppanós legyen mikor levesszük a tűzről.Közben a fűszeres – ízlés szerint akár csípős is lehet – házikolbászt felkarikázzuk, majd a kiterített hússzeletekre osztjuk. Ráhalmozunk egy adagot a finom káposztából és a töltelékkel a szelethúst felgöngyöljük.Norbi lisztben, tojásban és tk morzsában bundázzuk, majd forró olajban készre sütjük és megvágva tálaljuk.Szepi bácsi ajánlott társa a tányéron a friss sárgarépával készülő barnarizs.
Tanácsok:Update 2
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!