Hozzávalók:1 kg gomba2 fej vöröshagyma1 mokkáskanálnyi tengeri só1 mokkáskanálnyi piros paprika1 mokkáskanálnyi fekete bors2 db. babérlevél2-3 evőkanál olívaolaj2 dl 12%-os tejföl

Elkészítés:A hagymát és a gombát nagy elszántsággal és éles késsel megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával gyengéden elkeverjük.Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel tesszük ellenállhatatlanná.Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesre kevert tejfölt. Visszatéve a tűzre, remek illatokkal üzeni, hogy 3-4 perc alatt elkészül.

Tanácsok:Javasolt köret: 2-3 szelet puffasztott rizs vagy búza, illetve savanyúság

Kapcsolódó fórumok:

  • tejfolos eresztek

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!