Hozzávalók:1 kg gomba2 fej vöröshagyma1 mokkáskanálnyi tengeri só1 mokkáskanálnyi piros paprika1 mokkáskanálnyi fekete bors2 db. babérlevél2-3 evőkanál olívaolaj2 dl 12%-os tejföl
Elkészítés:A hagymát és a gombát nagy elszántsággal és éles késsel megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával gyengéden elkeverjük.Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel tesszük ellenállhatatlanná.Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesre kevert tejfölt. Visszatéve a tűzre, remek illatokkal üzeni, hogy 3-4 perc alatt elkészül.
Tanácsok:Javasolt köret: 2-3 szelet puffasztott rizs vagy búza, illetve savanyúság
Kapcsolódó fórumok:
- tejfolos eresztek
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!