Hozzávalók:
7 dkg teljes kiőrlésű lisztkeményítő1 teáskanál sütőpor3-4 evőkanál édesítőszer2 tojás75dkg sovány túró24dkg zselatin1 citrom1 rúd vanília5dl tejszín20 dkg bármilyen idénygyümölcs
Elkészítés:A tojásfehérjét az édesítőszer harmadával kikeverjük, majd beledolgozzuk a sárgáját (no nem az édesítőszernek). Óvatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert keményítőt, a sütőport, majd még óvatosabban a sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába simítjuk.Mintegy 20-25 percig sütjük. Kihűlés után keresztben félbevágjuk. Az alsó részt ügyesen visszatesszük a tortaformába. A felső lapot körcikkekre osztjuk, és egyelőre félrerakjuk.A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Időközben a túrót villával összetörjük, s a citrom reszelt héjával-levével, az édesítőszerrel és a vaníliával elkeverjük.A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elegyítjük, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a gyümölcsöt.Ezután az alsó lapra egyenletesen simítjuk a krémet, végül ráillesztjük a körcikkeket
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!