Hozzávalók:8db csirkecomb (egyaránt lehet alsó, felső, a kaja király lesz és tuti ász)kb. 15dkg húsos, szeletelt bacon szalonna2 közepes vöröshagyma30 dkg csiperkegomba4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom4 evőkanál olívaolaj1 csapott evőkanál pirospaprika1 csapott mokkáskanál csípős paprikakrémízlés szerint tengeri só2 dl tejföl

Elkészítés:A csirkecombokat gondosan megmossuk, leszárogatjuk, és némi tengeri sót masszírozunk beléjük. Mindegyiket egy-egy szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogvájóval megtűzzük. (Baconból érdemes valamivel többet venni, mert a családtagok szívesen lopkodják.)Az ily módon felékszerezett combokat tűzálló edénybe, vagy tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, közben néhányszor villával megforgatjuk.Ezután megmarkoljuk a kést, a hagymát és a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát pedig kimetsszük. (Fontos, hogy ne keverjük össze!) Az apróra vágott hagymát diszkréten megsiratjuk, és olívaolajjal síkosított aljú lábasban, közepes lángon szalmasárgára sütjük. Ezután hozzáadjuk a cikkekre aprított gombát, és nagyjából ugyanennyi ideig összesütjük őket.Nem veszünk elő vonalzót, de a paradicsomot és a paprikát is nagyjából 2-2,5 centis kockákra vágjuk, majd a hagymás gombához adjuk. Az egész zöldséges társaság ezután úgy tesz, mint az első bálozó lányok csapata, vagyis 5-6 percig együtt pirul, majd kisebb lángon, fedő alatt az egészet megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval ízesítjük, pirospaprikával fűszerezzük, végül egy laza nyomásnyi paprikakrémmel tüzesítjük. A hozzáadott tejföllel 2-3 percig összeforraljuk, mialatt tutira besűrűsödik.A tűzálló edényben, vagy tepsiben várakozó baconos combokat, a gombás-tejfölös „lecsóutánzattal” nyakon öntjük, kéjenc módra megszórjuk füstölt, reszelt sajttal, gondosan lenyalogatjuk az ujjunkat (ez fontos!), végül az egészet kb. 20 percig sütjük közepes lángon, viszont igen nagy lelkesedéssel.

Tanácsok:Javasolt ital: félszáraz bor.Javasolt köret: házi csalamádé

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!