Hozzávalók:1 db tök2 evőkanál olívaolaj1 evőkanál teljes kiőrlésű lisztcsipetnyi erős paprikaízlés szerint friss kapor, vagy szárított kaporlevél1 csapott evőkanál vegeta1-2 evőkanál tengeri só4dl tejfölkb. fél liter 1.5-ös tej

Elkészítés:A tökkel nem tökölünk, rögtön meghámozzuk, félbevágjuk, és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk, és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk.Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a tűzre. Alig 1-2 percig sütjük (ha ez alatt megég a rántás, szaftosat káromkodunk, és újra kezdjük). Amikor a cucc elérte az aranybarna színt levesszük a tűzről, és megtréfáljuk némi pirospaprikával.A levet eresztett tököt kinyomkodjuk, mielőtt összekeverjük a rántással. A tejfölt apránként, kevergetve adjuk hozzá, a tűzre téve 2-3 percig főzzük. A tejet ezután löttyintjük hozzá, annyit, hogy a szemérmes tököt épphogy ellepje.Végül, a kaprot és a vegetát hozzáadva, úgy 30-40 percig főzzük.

Tanácsok:Javasolt köret: tükörtojás, sült virsli (részemről mindkettő).Javasolt ital: száraz vörösbor.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!