Hozzávalók:1db kisméretű tök3 db zöldpaprika3-4 db paradicsom1 nagyobb és jó fej vöröshagyma2-3 pár virsli5 db tojástengeri sóőrölt fekete borspiros paprika

Elkészítés:A sosem elég apróra vágott hagymát, forró olíva olajon aranybarnára pirítjuk. A tököt meghámozzuk, félbe-, majd nagyjából fél centis csíkokra vágjuk.Gondosan megmosunk másik két főszereplőt: a paprikát és a paradicsomot. Előbbi ugyanúgy jár, mint a tök (félbevágjuk, magjától megtisztítjuk, cca. fél centis csíkokra vágjuk).A paradicsom viszont macerásabb. Ha nem hámoznánk meg, meleg hatására összezsugorodna a héja. Bosszúból gerezdekre aprítjuk.Tök, paprika és paradicsom erősen hiányolja már a pirított hagymát. Összekeverjük hát őket, s miközben tovább sütjük, rafináltan ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával. Bő 15 percig fedő alatt, közepes lángon pároljuk.Ekkorra a karikára vágott virslit a félkész zöldségágyra tesszük, aztán fedő alatt 5-10 percig tovább sütjük.Utolsó felvonásként a tojásokat egy kis tálkában villával habosra verjük, majd ráöntjük a kész lecsóra. 2-3 percig sütjük, mire végre tálaljuk.

Tanácsok:Javasolt köret: puffasztott rizs vagy búza, savanyúság.Javasolt ital: száraz bor vagy pezsgő

Kapcsolódó fórumok:

  • tokos versek
  • tökös színezők

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!