Hozzávalók:• 1 liter sovány tej• 6 db tojás• 3 evőkanál Update 1-es süteményliszt (Az Update 1-es liszt 30% erejéig „hígítható” teljes kiőrlésű liszttel!)• 1 csésze lefőzött, ízesítetlen kávé• 1 teáskanál azonnal oldódó natúr instant kávé• nagyon kevés szeletelt mandula, mazsola (díszítéshez)• folyékony édesítő ízlés szerint
Elkészítés:A tejből tegyél félre kb. egy decit, a többit forrald fel és add hozzá az édesítőszert.Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd habbá, keverd bele az instant kávétmeg néhány csepp édesítőt, majd az így kapott barnás habból egy evőkanállal szaggass galuskákat a forró tejbe. Ha kiszedted a megfőtt hablabdákat, vedd elő a félretett tejet, keverd csomómentesre az Update l-es süteményliszttel és a tojások sárgájával, aztán sűrű kavarás közben öntsd bele a forró tejbe. Szép sárga, ínycsiklandó illatú krémet kapsz, amit átforralás után kihűlésig kell kevergetni.(Ha túl híg lenne, 2-3 kávéskanál étkezési keményítő és tej elegyével sűríthetsz rajta.)A habgaluskákat a krém tetején tálald, leheletnyi szeletelt mandulával és mazsolával díszítve.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!