Update 1 Mentával bolondított uborkás csirke recept

Hozzávalók:(4 személyre)500 gr csirke mell1 kígyó uborkapóréhagyma (a fehér részéből egy kb. 10 cm-es darab),vagy két szem gyöngyhagyma3 citrom leve0,5 dl. víz20 friss mentalevélsó,bors

Elkészítés:

Hámozzák meg, és darabolják fel az uborkát kockákra, majd 3 percre dobják forró vízbe. Szűrjék le és tegyék félre. A csirkemellet szeleteljék vékony csíkokra. Egy teflon serpenyőt papírtörlőre cseppentett olajjal kenjenek ki, majd tegyék fel közepes tűzre és állandó keverés mellett pirítsák meg benne a csirkemell csíkokat. Vegyék ki a húst a serpenyőből, és dinszteljék meg a vékony karikákra vágott hagymát. Adják hozzá a 3 citrom levét, a fél deci vizet és tegyék vissza a csirkemell csíkokat, sózzák és borsozzák ízlés szerint. Kb. 10 percig lassú tűzön párolják. Adják hozzá az uborka kockákat és még 5 percig párolják. Dobják rá a finomra vágott mentaleveleket és forrón tálalják.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!