Hozzávalók:17,5 dkg Norbi 1 liszt7,5 dkg tk liszt15 dkg fruktóz10 dkg light margarin (aldis volt itthon, 25%-os margarin)2 dkg élesztő1 kiskanál sütőpor1 csipet só1 tojástejföl
máz:10 dkg Norbi csoki (tej)kicsi víz2 evőkanál kakóporkicsi fruktóz (úgy kb 1 kávéskanálnyi)
Elkészítés:Összegyúrtam, kicsit sok lett a tejföl (elég bele kb 1 dl), emiatt még kénytelen voltam lisztet rakni hozzá….Az élesztőt nem futtattam, csak belemorzsoltam.
pihentetni fél órát
3 részre osztani, majd úgy nyújtani
20 dkg darált diót+ 12 dkg fruktózt összekevertem, rá egy lapra, persze alá Norbis barack lekvár (persze megteszi más diabetikus barack leki is)
pihentetni fél órát, majd sütni.
máz: amikor olvad fel, úgyis látod, mennyi víz kell hozzá, hogy úgy krémes, folyós legyen.
170 fokon 25 perc alatt kész lett.
Tanácsok:talán annyit még lehetne rajta változtatni, hogy 12 dkg fruktóz helyett elég 8-10 dkg a töltelékbe, mert nekem icipicit édes, de akkor is király. (a fruktózról tudni kell, a nádcukornál 40%-kal édesebb…….)
Naplómban látsz róla képet, meg még diétás kaja fotókat, kár, hogy ide nem tudtam felrakni.
Elkészítési idő:25 perc
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!
