Hozzávalók:17,5 dkg Norbi 1 liszt7,5 dkg tk liszt15 dkg fruktóz10 dkg light margarin (aldis volt itthon, 25%-os margarin)2 dkg élesztő1 kiskanál sütőpor1 csipet só1 tojástejföl

máz:10 dkg Norbi csoki (tej)kicsi víz2 evőkanál kakóporkicsi fruktóz (úgy kb 1 kávéskanálnyi)

Elkészítés:Összegyúrtam, kicsit sok lett a tejföl (elég bele kb 1 dl), emiatt még kénytelen voltam lisztet rakni hozzá….Az élesztőt nem futtattam, csak belemorzsoltam.

pihentetni fél órát

3 részre osztani, majd úgy nyújtani

20 dkg darált diót+ 12 dkg fruktózt összekevertem, rá egy lapra, persze alá Norbis barack lekvár (persze megteszi más diabetikus barack leki is)

pihentetni fél órát, majd sütni.

máz: amikor olvad fel, úgyis látod, mennyi víz kell hozzá, hogy úgy krémes, folyós legyen.

170 fokon 25 perc alatt kész lett.

Tanácsok:talán annyit még lehetne rajta változtatni, hogy 12 dkg fruktóz helyett elég 8-10 dkg a töltelékbe, mert nekem icipicit édes, de akkor is király. (a fruktózról tudni kell, a nádcukornál 40%-kal édesebb…….)

Naplómban látsz róla képet, meg még diétás kaja fotókat, kár, hogy ide nem tudtam felrakni.

Elkészítési idő:25 perc

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!