Hozzávalók:Tésztához:6 tojás8 evőkanál zabkorpa2 ek. natúr kakaópor2 ek. folyékony édesítő2 ek. 12% tejföl1 mokkáskanál szódabikarbóna6 evőkanál víz

Túrókrémhez:1,5 cs. zsírszegény túró (kb. 35-40 dkg)1 cs. sovány tejpor (9 dkg)1 dl tejfölreszelt citromhéj1,5 ek. folyékony édesítő

Zseléhez:7 dl szénsavas ásványvízfél cs. narancs ízű Bolero italpor2 cs. vaníliás Oetker pudingpor1 ek. folyékony édesítő (nem feltétlen kell)

Elkészítés:Tészta:A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, a vízzel és a tejföllel. Hozzáadjuk a zabkorpát a szódabikarbónával, majd a kakóport. Végül hozzákeverjük a felvert tojásheférje-habot. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben sütjük. A sütőt elő kell melegíteni, és a sütőajtót a sütés alatt nem szabad nyitogatni!

Túrókrém:Mivel az ötlet a U1 Raffaello golyótól származik, úgy kell nekiállni, mint annak: a tejporhoz kanalanként keverjük hozzá a tejfölt. Utána hozzáadjuk az áttört túrót, az édesítőt és a citromhéjat. Kicsit hűtőbe rakjuk, hogy összeáljon.

Zselé:Először elkészítjük a Bolero italport: egy másfél literes ásványvízhez hozzákeverjük a csomag italport (óvatosan, mert a szénsav miatt kifut!). Ebből kimérünk 6 dl-t, és feltesszük forralni. 1 dl-ben pedig elkeverjük a 2 cs. pudingport. Ha valaki édesen szereti, hozzákeverhet még édesítőt. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingos masszát, és 1-2 percig forraljuk. Langyosra hűtjük.

A kihűlt tésztalapra rákenjük a túrókrémet, majd a langyos zselét. Hűtőbe teszük, hogy megdermedjen a zselé és a krém.

Tanácsok:Az eredeti Mirinda recept tésztájába olajat (1 dl) is kell rakni. Mivel én ezt kihagytam, egy kicsit szárazabb lett. Esetleg ha valaki ezt nem szeretné, tehet bele 1-2 kanálnyi olívát.

Bolero helyett lehet Norbis italport is használni,vagy bármilyen diabetikus üdítőt, a lényeg, hogy szénsavas legyen!

Zabkorpa helyett pedig természetesen lehet U1-es Norbi lisztet is használni!

Második alkalommal már nem tejporrral, hanem zselatinnal készítettem a túrókrémet. Ebben az esetben tejport nem rakok bele, viszont 2 csomag (50 dkg) túró megy bele. 2 dl langyos vízben el kell keverni 3 púpos kiskanál zselatint, s felforralni. Kicsit hűteni, s ha langyos, hozzákeverni a túrókrémhez, majd rákenni a sütire.

Végül, de nem utolsósorban egy újabb tipp, amit kedves fogyistársamtól, Icustól származik: ha zabkorpa helyett búzakorpával készül a piskóta, nem lesz olyan száraz! Én még nem próbáltam, de ő esküszik rá!

Elkészítési idő:45 perc

Kapcsolódó fórumok:

  • zabpehely sósan

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!