Hozzávalók:4 személyre2 közepes padlizsán1 közepes vöröshagyma1-2 gerezd fokhgyma6 ek. olivaolaj1 doboz hámozott konzervparadicsom (nem cukrozott)35 dkg darált sovány hús (ki mivel szereti)5 dkg zabpehely1 csokor petrezselyemzöld5 dkg sajtsó, bors

Elkészítés:A padlizsánt 1 cm vastag karikára vágjuk, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. A padlizsánt kinyomkodjuk, zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemzöld felével megkenjük, és egy nagy serpenyőben mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk a karikákat. Közben a hagymát apróra vágjuk, az olivaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már majdnem puha, hozzáöntjük az előzőleg felkockázott paradicsomot (a levét is), ízesítjük a petrezselyemmel, összeforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zabpelyhet.Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleteszünk egy réteg padlizsánt, ráöntjük a húsos ragut, majd betakarjuk a maradék karikával. Reszelt sajttal megszórjuk, 180-190 fokos sütőben 45 percig sütjük.

Tanácsok:Egyszerűbb és könnyebb, mint a hagyományos rakott zöldség, ízre nem rosszabb semmivel. A zabpehely laktató és egészséges, szép állagot biztosít, a kész étel ízén nem érződik. Szeletelés előtt hagyjuk 20 percig állni, akkor szép kockákat vághatunk. Tejföllel is finom.

Elkészítési idő:60 perc

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!