Vadas mártás egyszerűen (Update1)saját recept recept

Hozzávalók:3 sárgarépa1 fehérrépa1 kis fej hagyma3 db babérlevélborókabogyómustár(kb:1-2 kanál)sóédesitőszer1 dl sovány 12% tejfől (el hagyható)

Elkészítés:a tísztitott s.répát,f.répát,hagymát,kissebb darabokra vágott,babér levélt és a borsot hozzá teszed,egy lábosban felteszed főni,(annyit vizel, hogy ellepje)…”puhára főtt”össze turmixolod pépesre, ízesíted,só,édesitőszer,mustár…össze forralni és tejföllel ízesíteni(tejföl nélkül is nagyon finom)

Tanácsok:– kellemes pikáns ízű mártás– párolt, sült húsokhoz kiváló– a tejfől nélküli is nagyon finom– de a tejfölbe tehetünk némi étkezési keményítőt…ezzel sűrűbb hatást érhetünk el– ehez az egyszerű vadas mártáshoz ehetünk zabpelyhes puffancsot is.Zabpelyhes puffancs egyszerű de nagyszerű:)1 tojáshoz,pici sót és hozzá adsz annyi zabpelyhet,hogy kézzel formálható legyen,alakitod,és kisűtőd forró olajban, vagy olajozott teflonba

saját receptem.

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő:20 perc

Kapcsolódó fórumok:

  • vadas pulykatokány
  • egyszerű vadasmártás
  • szecsuáni mártás eredete
  • miről kapta nevét a szecsuáni mártás

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!