Hozzávalók:
– 1 kis doboz joghurt
– 1 kis joghurtos doboz zabkorpa
– édesítő ízlés szerint
– 2 tojás
– 2 tk. kakaópor
– 3-4 ek. olaj
– 1/2 cs. sütőpor
– rum- és vanília aroma
– pár szem dió
– 1 cs. vaníliás pudingpor
– 1 cs. rumpuncsos pudingpor (v. sima puncsos)
– 7 dl tej
Elkészítés:
Egyik tálban: tojások, joghurt, édesítő olaj, egy másik tálban: a zabkorpa, sütőpor, vaníliás pudingpor, majd összekeverjük a két tál tartalmát. Utána megfelezzük a masszát, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát, a másikhoz pedig a vanília aromát és pár szem összetördelt diót. Muffinformában megsütjük kb. 15-20 perc alatt.
Közben megfőzzük a pudingport (édesítővel) 6 dl tejben. (így hígabb lesz), a kész muffinokat felkockázzuk, jénaiba szórjuk, kb. 1 dl édesítős rumaromás tejjel meglocsoljuk, majd leöntjük a pudinggal.
Cukormentes tejszínhab is mehet rá.
Tanácsok:
Lehet pluszban még csokipudinggal is leönteni, én is úgy terveztem eredetileg, csak technikai okok miatt nem jött össze :)
Elkészítési idő: 45 perc