Hozzávalók:
– 1 fej karfiol
– 2 fej vöröshagyma
– 1 fej fokhagyma
– 20 dkg zabpehely
– 40 dkg sovány darált hús
– 2 tojás
– 2 dl tejföl
– ízlés szerint pirospaprika
– fekete bors
– majoránna
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A zabpelyhet leforrázuk fél liter vízzel, és duzzadni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön megpirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat.
Egy tepsi aljára lerakjuk a karfiol felét, ráterítjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a karfiol másik felét, leöntjük tejföllel, és közepes lángon kisütjük.