Elkészítése egy kicsit időigényes, 60 perc. A neve csalóka, egy evőkanál bor kell a tésztájába. Sütési idő 25 perc.
Tepsiméret: 30 X 40 cm
Hozzávalók a tésztához :
– 6 tojás
– 15 dkg porcukor
– 8 dkg rétesliszt
– 1 csomag sütőpor
– 1 e. kanál bor
– 3 dkg kakaó
– 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
– 6 tojás sárgája
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 e. kanál liszt
– 3 dl tej
– 15 dkg porcukor
– 25 dkg margarin
Hab :
– 6 tojásfehérje
– 1 csomag vaníliás cukor
– 30 dkg kristálycukor
– 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése a tésztának:
A tojásokat két felé vesszük, a sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaót és a sót. Felverjük a tojások fehérjét és a masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
A sütőt 50 C -ra melegítjük elő, 5 percig ezen a hőfokon majd 150 C -on 20 percig sütjük.
Elkészítése a krémnek:
A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, aztán a két masszát összedolgozzuk.
A kihűlt lapra rákenjük a krémet, elkészítjük a habot:
A tojások fehérjét, vanília cukrot és a kristálycukrot gőz felett kemény habbá verjük. A krémre rákenjük a habot és a tetejére csokoládét reszelünk. 12 órai állás után vizes késsel kis kockákra szeljük fel.
Tanácsok: ha kisült a tészta még hagyjuk a sütőben 5 percig állni, a csokit csak a felszeletelés előtt reszeljük a tetejére, ha előtte a fagyasztóba tesszük 1 órára könnyebb lesz lereszelni.