Hozzávalók:
2,5 dl zsírszegény tej
3 kanál olíva olaj
15 dk Norbi, vagy tk liszt
3 tojás, + 1 a kenéshez
10-12 dk zsírszegény trappista sajt
só
szezámmag
Elkészítés:
Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. (1 perc) Tűzről levéve beleütjük és jól elkeverjük egyesével a 3 tojást. Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és a vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. (Ne rakjuk nagyon közel, mert egy kicsit nőni fognak.) Tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Aranysárgára sütjük.
Tanácsok:
Kép a naplómban.