A nyári hónapokban igen sokan fogyasztanak koktélokat, mivel íz és látványvilágban is nagyon kellemes élményt nyújtanak. Rengeteg alapból készülhetnek. Vannak, amelyek nem alkohollal készülnek, hanem csak tisztán gyümölcsből. A nyári évszakban a strandok mellet rengeteg koktélbárt találhatunk, ahol megnézhetjük, hogy milyen alapokból és hozzávalókból készítenek italokat. Ha kedvünk van mi is sokfajta gyümölcsből készíthetünk különböző koktélokat. A sárgadinnye az augusztusi hónapokban igen kelendő mivel ekkor van a gyümölcs fő szezonja. Ebből a fajtából azért érdemes készíteni egy igen finom koktélt mivel nemcsak a belsejét, de a külső héját, ha meghagyjuk, egy csónakot lehet belőle készíteni, amibe a sárgadinnye koktélt is nyugodtan tálalhatjuk. Az elkészítése a következő. Megpucoljuk, a hideg sárgadinnyéket majd felkockázzuk. Össze turmixszoljuk, majd négy evőkanál gyümölcspálinkával, amit tetszésünk szerint válasszuk ki, összekeverjük. Lassan hozzáadagoljuk a ribizlit, és utána megint megturmixszoljuk, majd szedret, és joghurtot adunk hozzá, amiből szintén tetszésünk szerint rakunk bele, hogy milyen sűrű legyen. Addig mixeljük, amíg egyenletesen pépessé válik. Legvégén adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és pépesítünk hozzá mentalevelet, amit a tetejére rakjunk majd még egyszer turmixszoljuk át az egészet. A tálalásnál citrom reszelt héjával díszítsük, ami íz világban is sokat dob a koktélon. A legfőbb mozzanat pedig az, hogy mindenféleképpen hidegen tálaljuk. Ha jól csináljuk 15 perc alatt elkészíthető az egész.
Címkékgyümölcs gyümölcskoktél hűsítő pálinka sárgadinnye sárgadinnye koktél
Ezt mindenképpen olvasd el!
Hideg, banános narancsleves
A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …