Hozzávalók:
4db csirkecomb
50 dkg cukkini
10dkg margarin
10dkg norbi liszt
0,5l tej
könnyű sajt (Óvári, Anikó)
vöröshagyma, paradicsom, paprika,só, bors, majoranna, oregano, bazsalikom, olíva olaj
Elkészítés:
A csirkecombot megtisztítjuk, borssal, sóval, majorannával alaposan bedörzsölve kevés olíva olajjal sütőbe tesszük. Vöröshagymával, fokhagymával, friss paradicsommal és zöldpaprikával körberakjuk, így gondoskodva a comb végső ízvarázsáról. Közben elkészítjük a könnyű sajtmártást, melyhez felhevített margarinba kevert n. lisztet adagolunk, forralt tejjel felengedjük. Kézi vagy gépi habverővel simára keverjük, miközben a könnyű nem zsíros reszeltsajtot hozzáadagoljuk. Őrölt szerecsendióval, sóval, fehér borssal ízesítjük.
Utolsó fázisként a megmosott friss cukkinik végeit levágjuk, majd kb 1 cm-es karikákra szeleteljük. Illatos fűszerekkel – oregáno, bazsalikom, kakukkfű – bedörszőlve negyedórát érni hagyjuk, majd a csirke elkészülte után a forró sütőben olívaolajon átsütjük.
Tálaláskor a csirkecomb „nyelét” alufóliába vagy elegánsabban díszesen vágott szalvétába tekerjük.
Tanácsok:
Update 1!