Súlyproblémákkal küzdünk mindennap, a szupermodelleknek tartnuk kell a súlyukat, a kövér emberek soványak akarnak lenni, és a soványak kicsivel többet akarnak magukra szedni. De soha nem gondoltuk még az, hogy mi mennyire ártunk saját testünknek, azzal, hogy mit, hogyan és mikor eszünk. Genetikai hátterünket a szülőktől örököljük, de a terhesség alatti táplálkozás, képes arra, hogy módosítson géneket a magzatban, és előidézzen olyan elváltozásokat, mint a túlsúlyosságra való hajlam, vagy a nem hízásra való hajlam. Kutatások folytak azért, hogy megtudjuk, miként és miért képes befolyásolni a szervezetet az ételek összetétele. Tartósan túlzsíros ételek fogyasztása, olyan mértékben módosítja a génexpressziót, mely visszafordíthatatlan következményeket von maga után. Gyermeki korban az egészségtelen táplálkozás következményeit, felnőttként sem tudjuk kiküszöbölni. A túl sok zsír hatására, az agyban egy olyan hormon aktiválódik, amely képes arra ösztönözni a szervezetet, hogy kevesebb táplálékot vegyen magához, vagyis ha egyik nap sokat eszünk, normális esetben a másik nap nem kívánunk annyit. Azok az emberek, akik tartósan fogyasztanak zsíros ételeket, képtelenek a mértékletességre, mivel a szervezetükben ez a hormon nem képes kifejteni hatását. Többen állítják, hogy azért mert azok a területek az agyban, ahol a hormon termelődik, inaktiválódik, ami azért jó, mert akkor megfelelő táplálkozás útján aktiválható lesz. Viszont a tudományos világ másik fele szerint, ezek a hormontermelő egységek elpusztulnak, ami megnehezíti a túlsúlyos embereknek a fogyási lehetőségét. Természetesen ne feledkezzünk meg az aranyszabályról, miszerint minden agyban dől el, ha igazán akarjuk és kitartóak vagyunk, akkor a fogyás mindenképpen indukálható. Viszont azt is fontos leszögezni, minél tovább étkezünk egészségtelenül, annál inkább nehezebb erről lemondani
Címkékfogyás genetika súlycsökkentés túlsúly
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …