Az úgynevezett százéves diétát körülbelül száz évvel ezelőtt találta ki egy amerikai orvos, Dr. Howard Hay. A diéta lényege az, hogy a szénhidráttartalmú, és a fehérjetartalmú ételeket külön-külön kell elfogyasztani. A különböző ételek más időben történő lebontása kedvezően hat az emésztésre. A tudomány szerint a szervezet emésztés közben is ugyanúgy szétválasztja ezeket az összetevőket, így a tudósok szerint erre nincs szükség, azonban ez a fajta étkezés valóban kedvezően hat a testi, és a lelki egészségünkre is.
Néhány fontos alapszabály azért itt is van: Evés közben nem ajánlott inni, mert a nyállal átitatott étel sokkal könnyebben megemészthető. Ne együnk többet hetente 4 tojástól. Délután, kb. 3 óra után már nem érdemes tejet fogyasztani, de savanyú tejterméket ajánlott. Teljesen meg kell feledkezni a disznóhúsról, mert nem ajánlott a fogyasztása. Sót egyáltalán nem, vagy csak kis mennyiségű tengeri sót érdemes használni, és vegetáriánus fűszereket, plusz gyógynövényt- ezt bármilyen mennyiségben. Húst csak hetente legfeljebb kétszer ajánlott fogyasztani, mert nehéz az emésztése. Bármilyen zöldség, (nyers, vagy párolt) bármilyen formában, és mennyiségben fogyasztható. Érdemes minél több idénygyümölcsöt fogyasztani, szintén azt is bármikor- kivétel a banán, mert az szénhidrát, és azokkal kell fogyasztani. Egy jó tipp e fehérjékhez: salátaöntet készítése olajból, tejszínből, gyógyfüvekből, és citromból. Érdekesség hogy a paradicsom nyersen szénhidrát, főtt állapotban pedig fehérje. Délután három óra után már nem érdemes fehérjét fogyasztani, csak szénhidráttartalmú ételt, mert az könnyebben emészthető ilyenkor.
Címkékdiéta fogyokura százéves diéta szétválasztó diéta
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …