Hozzávalók:
15dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 kiskanál sütőpor,
1 tojás felverve,
170ml tej,
120g vaj,
10-15 dkg szeder vagy tetszés szerinti gyümölcs
ízlés szerint édesítőszer.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 220 fokosra. Egy muffinsütő tepsit béleljünk ki sütőkosárkákkal. Általában nyolc-kilenc darab fér bele.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, és az édesítőszert egy mély tálkában. A felvert tojást kutyuljuk el a tejjel és az olvasztott vajjal, majd dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Adjuk hozzá a szedret.
Az egyre biztatóbb állagú masszát kanalazzuk a kosárkákba, és süssük 15-20 percig, vagyis amíg szépen megnő.
Hasfájástól nem tartva, rögtön a sütőből, melegen kínáljuk.