Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta,
3-4 evőkanál olaj,
1/2 kg kicsontozott csirkemell filé
2 közepes vöröshagyma,
2-3 csipet bors,
só, pirospaprika.
Elkészítés:
A savanyú káposztát átöblítjük, maja felforrósított olajon, kevergetés közben megdinszteljük, közben apránként vizet adva hozzá, puhára pároljuk.
Pörkölt alapot készítünk…
A megtisztított és igen apróra vágott vöröshagymát olíva olajon aranysárgára pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és összezavarjuk némi pirospaprikával. Egyetlen perc alatt, folytonosan kevergetve megpirul. Vigyázzunk rá, nehogy megégjen!
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a pirított hagymához keverjük. 2-3 percig együtt dinszteljük őket, majd sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy a húst ellepje.
Fedő alatt fél puhára főzzük az ételt. A főzés időtartama természetesen a hústól függ! Fehér húsok esetén általában bő félóra elég, vörös húsok 45-50 perc alatt sem mindig puhulnak meg eléggé.
Amikor a káposzta majd nem megfőtt, a pörköltet összekeverjük a káposztával, és együtt főzzük tovább, készre.
Tanácsok:
Ízlés szerint tejföllel tálalható.