Hozzávalók:
50-60 dkg csontozott rövidkaraj
25 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt kolbász
30 dkg barnarizs
25 dkg sárgarépa
Norbi liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, tojás, só, bors, kömény, babérlevél, vöröshagyma
Elkészítés:
A rövidkarajt nagyobb szeletekre vágjuk – helyettesítehtő sertéscombbal is – mindkét oldalát enyhén sózva kiklopfoljuk.
A gondosan átmosott káposztát finomra vágott vöröshagymán babérlevéllel, borssal, köménnyel megpároljuk.
Figyeljünk arra, hogy a káposzta még enyhén roppanós legyen mikor levesszük a tűzről.
Közben a fűszeres – ízlés szerint akár csípős is lehet – házikolbászt felkarikázzuk, majd a kiterített hússzeletekre osztjuk. Ráhalmozunk egy adagot a finom káposztából és a töltelékkel a szelethúst felgöngyöljük.
Norbi lisztben, tojásban és tk morzsában bundázzuk, majd forró olajban készre sütjük és megvágva tálaljuk.
Szepi bácsi ajánlott társa a tányéron a friss sárgarépával készülő barnarizs.
Tanácsok:
Update 2