Hozzávalók:
1 kg gomba,
2 fej vöröshagyma,
1 mokkáskanálnyi tengeri só,
1 mokkáskanálnyi piros paprika,
1 mokkáskanálnyi fekete bors,
2 db. babérlevél,
2-3 evőkanál olívaolaj,
2 dl 12%-os tejföl
Elkészítés:
A hagymát és a gombát nagy elszántsággal és éles késsel megtisztítjuk. Az apró kockákra vágott hagymát forró olajban aranysárgára pirítjuk, levéve a tűzről picit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikával gyengéden elkeverjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd kb.1,5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt főzzük, közben borssal és babérlevéllel tesszük ellenállhatatlanná.
Amikor a gomba megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesre kevert tejfölt. Visszatéve a tűzre, remek illatokkal üzeni, hogy 3-4 perc alatt elkészül.
Javasolt köret: 2-3 szelet puffasztott rizs vagy búza, illetve savanyúság.