Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Tökös lecsó Update1 recept

Tökös lecsó Update1 recept

Hozzávalók:
1db kisméretű tök

3 db zöldpaprika

3-4 db paradicsom

1 nagyobb és jó fej vöröshagyma

2-3 pár virsli

5 db tojás

tengeri só

őrölt fekete bors

piros paprika

Elkészítés:
A sosem elég apróra vágott hagymát, forró olíva olajon aranybarnára pirítjuk. A tököt meghámozzuk, félbe-, majd nagyjából fél centis csíkokra vágjuk.

Gondosan megmosunk másik két főszereplőt: a paprikát és a paradicsomot. Előbbi ugyanúgy jár, mint a tök (félbevágjuk, magjától megtisztítjuk, cca. fél centis csíkokra vágjuk).

A paradicsom viszont macerásabb. Ha nem hámoznánk meg, meleg hatására összezsugorodna a héja. Bosszúból gerezdekre aprítjuk.

Tök, paprika és paradicsom erősen hiányolja már a pirított hagymát. Összekeverjük hát őket, s miközben tovább sütjük, rafináltan ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával. Bő 15 percig fedő alatt, közepes lángon pároljuk.

Ekkorra a karikára vágott virslit a félkész zöldségágyra tesszük, aztán fedő alatt 5-10 percig tovább sütjük.

Utolsó felvonásként a tojásokat egy kis tálkában villával habosra verjük, majd ráöntjük a kész lecsóra. 2-3 percig sütjük, mire végre tálaljuk.

Tanácsok:
Javasolt köret: puffasztott rizs vagy búza, savanyúság.

Javasolt ital: száraz bor vagy pezsgő

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zabpelyhes palacsinta (update1) recept

Hozzávalók: -6 evőkanál zabpehely -2-3 tojás -1 teáskanál olívaolaj -kicsi gesztenyemassza -tej Kapcsolódó fórumok:zabpelyhes palacsinta …

Leave a Reply