1 nagy padlizsán
Fél fej hagyma
30 dkg gomba
1 paradicsom
Zabpehely ízlés szerint
Só
Bors
Ha szereted az erőset, akkor chilipaprika
Elkészítés:
A padlizsánt ketté vágod, is kivájod a belsejét. A karikára vágott hagymát kevés olivaolajon megpirítod, majd hozzáadod a szeletekre vágott gombát, és a feldarabolt kivájt padlizsánt. Sózod, borsozod, ekkor mehet rá a chili, ha akarod. Kissé pirítod, majd kevés vízzel felöntöd, és megpárolod. Ha nem félsz a szénhidráttól, ekkor rakod bele a zabpelyhet. Hozzáadsz annyi vizet, amennyit felvesz, és tovább párolod. Kb 2-3 perc alatt kész, a vizet, amit a zabpehely felvesz pótold. Betöltöd a padlizsánba, a tetejére sovány sajtot reszelsz, és mehet az előmelegített sütőbe.
Tanácsok:
Bármilyen zöldség mehet a töltelékbe, és ízlés szerint fűszerek…