Hozzávalók:
• (1 bögre = 1 kefires pohár)
• 5 bögre Update l-es süteményliszt (Az Update 1-es liszt 30% erejéig „hígítható” teljes kiőrlésű liszttel!)
• 4 db tojás
• 1 bögre olívaolaj
• 1 kefir
• 1 csomag sütőpor
• 2 rúd vanília
• 2 bögre friss vagy fagyasztott megy
• folyékony édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat verd fel habosra, ehhez add hozzá az édesítőt, az olajat és a kefirt.
Az Update l-es süteménylisztet keverd össze a sütőporral és a vaníliarudak kikapart belsejével, majd ezt fokozatosan (bögrénként) kutyuld hozzá a tojásokhoz.
Akkor jó, ha a végén sűrű massza állagú tésztát kapsz.
Sütőpapírral bélelj ki egy magasabb falú tepsit, s ebbe terítsd bele a keverőtál teljes tartalmát.
A tetejére szórd rá a meggyel és süsd 180 Celsius-fokon addig, amíg pirulni nem kezd a teteje. Ínyencek tálalás előtt kevéske dióval vagy mandulával díszíthetik