Hozzávalók:
• 3 tojás
• 7 evőkanál édesítő
• 1 evőkanál tejföl
• 2 evőkanál tej
• 1 citrom héja
• 1 kiskanál vaníliaaroma
• 10 dkg zabkorpa, vagy Update 1-es süteményliszt
(Az Update 1-es liszt 30% erejéig „hígítható” teljes kiőrlésű liszttel!)
Elkészítés:
A tojásokat szél kell választani: először a héját a belsejétől, majd a sárgáját a fehérjétől. Vigyázz, nehogy a sárgájából legyen a fehérjében is, mert azt nem fogod tudni habbá verni!
A tojássárgáját összekevered az édesítővel, majd tejföllel és tejjel hígítod.
Utána belezuttyantod a citrom lereszeli héját meg a vaníliaaromát, végül hozzáadod a zabkorpát. A tojásfehérjéi felvered habbá, aztán óvatos, laza mozdulatokkal az egészet a masszához kevered. Az így kapott tésztával már nincs más dolgod, mint előmelegített gofrisütőben megsülni.
Tanácsok:
Megjegyzem: ha unod a zabkorpát, használhatsz Update l-es süteménylisztet is.Nem a reklám miatt mondom… Ha nem hiszed el, hogy használ, egy napig ne egyél mást, csak az ebből készüli sülit! Jobban fogyaszt, mint a savanyúkáposztás kúra…