Hozzávalók:
(4 személyre)
500 gr csirke mell
1 kígyó uborka
póréhagyma (a fehér részéből egy kb. 10 cm-es darab),
vagy két szem gyöngyhagyma
3 citrom leve
0,5 dl. víz
20 friss mentalevél
só,
bors
Elkészítés:
Hámozzák meg, és darabolják fel az uborkát kockákra, majd 3 percre dobják forró vízbe. Szűrjék le és tegyék félre. A csirkemellet szeleteljék vékony csíkokra. Egy teflon serpenyőt papírtörlőre cseppentett olajjal kenjenek ki, majd tegyék fel közepes tűzre és állandó keverés mellett pirítsák meg benne a csirkemell csíkokat. Vegyék ki a húst a serpenyőből, és dinszteljék meg a vékony karikákra vágott hagymát. Adják hozzá a 3 citrom levét, a fél deci vizet és tegyék vissza a csirkemell csíkokat, sózzák és borsozzák ízlés szerint. Kb. 10 percig lassú tűzön párolják. Adják hozzá az uborka kockákat és még 5 percig párolják. Dobják rá a finomra vágott mentaleveleket és forrón tálalják.