Hozzávalók:
1 közepes kígyóuborka
1 nagy kaliforniai pirospaprika
1 fehér paprika
2 nagy paradicsom
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Mártás hozzávalók:
1 kis fej lila hagyma
1/2 uborka
15 dkg feta sajt
só
cukor
1/2 citrom leve
1 kanál olíva olaj
őrölt zöldbors
Elkészítés:
Elkészítés: A salátába kerülő zöldségeket vágja 1 cm-es kockára. A fokhagymát zúzza pépesre, sózza meg, hagyja állni, majd a levétől szűrje le. A mártáshoz a zöldségeket vágja apróra, sóval, cukorral citromlével, olíva olajjal locsolja meg, őrölt zöldborssal ízesítse. Mikor kevés levet engedett, az egészet turmixolja össze, belevegyítve a feta sajtot is. Keverje krémesre. A zöldségeket és a mártást vegyítse össze, majd jól behűtve kínálja. Önálló ételként vagy sültek mellé kitűnő.