Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb konyhakész hal (kb.70 dkg),
1 szál póréhagyma,
2 szál sárgarépa,
3 paradicsom,
fél zellergumó,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál citromlé,
fél csokor petrezselyem,
só,
bors,
tárkony
Elkészítés:
Az alaposan megtisztított hal fejét, farkát levágjuk. Gerincét kiemeljük, törzsét 2 cm-es darabokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Fazékba helyezzük, fejjel farokkal együtt és leöntjük másfél liter vízzel. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, póréhagymát, a kockára vágott zellert, az egészben hagyott hagymát és fokhagymát. Sóval, borssal, tárkonnyal, és az összekötözött petrezselyemmel fűszerezzük. Fedő alatt, 20 percig főzzük.
A család többi tagja, pirított zsemlekockával fogyaszthatja.