Hozzávalók:
300 g fagyasztott brokkoli
1/2 liter zöldségleves (kockából)
1 fej vöröshagyma
200 ml zsírszegény tej
1 doboz natúr joghurt
1 ek. Norbi liszt főzéshez
1 gerezd fokhagyma
1 ek olivaolaj
só
bors
szerecsendió
petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olivaolajon, hozzáadjuk a brokkolit, majd felöntjük a zöldséglevessel, és kis lángon felfőzzük. Amint felforrt, lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pépesítjük, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk tejjel és joghurttal elkevert lisztet. Még egyszer felforraljuk, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc