Hozzávalók:
150ml víz
250gr update liszt süteményekhez
100ml tej
50gr burgonya pehely
20gr élesztő
csipet só
olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyapelyhet áztasd a vízbe. Az élesztőt egy kanál liszttel langyos tejben keverd simára, futtasd fel. Ezt keverd össze a burgonyapehellyel, liszttel, sóval, alapossan dolgozd össze, formálj belőle cipót, és 30fokos sütőben 1órát keleszd. Kicsit olajozd meg a tésztát és kis gombócokat formálj, nyomkodd meg és forró olajban süsd ki mindkét oldalát 2-3 percig.
Tanácsok:
Ez a recept kicsit eltér mint a könyvben található, de nekem így mindíg sikerül, és olyan az íze mint az „igazinak”.
Személyes tapasztalat: én ezt ettem egy hétig minden nap vacsorára és 3kg-ot fogytam!!
Kalóriatartalom: 121 kcal
Szénhidráttartalom: 13,9 gramm
Zsírtartalom: 5,6 gramm