Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
50 dkg paradicsom
50 dkg padlizsán
3 nagy vöröshagyma
3 duci fokhagymagerezd
1 dl vörösbor
5 dkg zsírszegény óvári sajt
1 ek. fruktóz,1 tk. őrölt fahéj, só, bors, olasz fűszerkeverék, olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük, a padlizsánszeleteket leitatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, tetejüket olajjal vékonyan megkenve kb. 20 perc alatt megsütjük.
2 hagymát felkarikázunk, kevés olivaolajon megdinszteljük, rátesszük a felszeletelt paradicsomot, rányomjuk fokhagymagerezdeket, édesítjük,és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A 3. hagymát felkockázzuk, kevés olíván megdinszteljük, rátesszük a húst,kicsit lepirítjuk, felöntjük a vörösborral,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és a fűszerkeveréket. Fedő alatt puhára pároljuk.
Egy kiolajozott jénai tál aljára terítjük a megsütött padlizsánszeletek felét, ráhalmozzuk a húst, majd a paradicsomszószt, végül a maradék padlizsánszeletekkel befedjük. Ráreszeljük a sajtot.
180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Tanácsok:
A fahéj kicsit furcsán hangzik, de nem tévedés. Különleges ízt ad az ételnek.