Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Update zserbó recept

Update zserbó recept

Hozzávalók:
17,5 dkg Norbi 1 liszt

7,5 dkg tk liszt

15 dkg fruktóz

10 dkg light margarin (aldis volt itthon, 25%-os margarin)

2 dkg élesztő

1 kiskanál sütőpor

1 csipet só

1 tojás

tejföl

máz:

10 dkg Norbi csoki (tej)

kicsi víz

2 evőkanál kakópor

kicsi fruktóz (úgy kb 1 kávéskanálnyi)

Elkészítés:
Összegyúrtam, kicsit sok lett a tejföl (elég bele kb 1 dl), emiatt még kénytelen voltam lisztet rakni hozzá….Az élesztőt nem futtattam, csak belemorzsoltam.

pihentetni fél órát

3 részre osztani, majd úgy nyújtani

20 dkg darált diót+ 12 dkg fruktózt összekevertem, rá egy lapra, persze alá Norbis barack lekvár (persze megteszi más diabetikus barack leki is)

pihentetni fél órát, majd sütni.

máz: amikor olvad fel, úgyis látod, mennyi víz kell hozzá, hogy úgy krémes, folyós legyen.

170 fokon 25 perc alatt kész lett.

Tanácsok:
talán annyit még lehetne rajta változtatni, hogy 12 dkg fruktóz helyett elég 8-10 dkg a töltelékbe, mert nekem icipicit édes, de akkor is király. (a fruktózról tudni kell, a nádcukornál 40%-kal édesebb…….)

Naplómban látsz róla képet, meg még diétás kaja fotókat, kár, hogy ide nem tudtam felrakni.

Elkészítési idő: 25 perc

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zabpelyhes palacsinta (update1) recept

Hozzávalók: -6 evőkanál zabpehely -2-3 tojás -1 teáskanál olívaolaj -kicsi gesztenyemassza -tej Kapcsolódó fórumok:zabpelyhes palacsinta …

Leave a Reply