Hozzávalók:
Tésztához:
1 egész tojás
2 tojássárgája
8 evőkanál meleg víz
1 evőkanál folyékony édesítő
1 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
10 dkg zabkorpa
Krémhez:
Pudinghoz: 1 cs. vaníliás pudingpor
1 evőkanál folyékony édesítő
2,5 dl víz
Habhoz: 2 tojásfehérje
1/2 evőkanál folyékony édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell belőle nagy faksznit csinálni: mindent bele! Vagy sütőpapírral bélelt, vagy vékonyan margarinnal kikent és zabkorpával megszórt kis méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig(!) megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a pudingot, összefőzzük a hozzávalókat. Amíg ez kicsit hűlik, felverjük a tojásfehérjéket az édesítővel és a már kissé kihűlt pudinghoz keverjük.
Amennyi krém megmarad az ezt követő nyalakodás után, azt ráöntjük a félig megsült tésztára és alacsony hőfokon készre sütjük.
Tanácsok:
Természetesen dupla adagból is lehet sütni, csak akkor nem biztos, hogy csak „diétás” mennyiséget eszik belőle az ember :)
Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc