Hozzávalók:Tésztához:1 egész tojás2 tojássárgája8 evőkanál meleg víz1 evőkanál folyékony édesítő1 evőkanál olaj1 teáskanál sütőpor10 dkg zabkorpa

Krémhez:Pudinghoz: 1 cs. vaníliás pudingpor1 evőkanál folyékony édesítő2,5 dl vízHabhoz: 2 tojásfehérje1/2 evőkanál folyékony édesítő

Elkészítés:A tészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell belőle nagy faksznit csinálni: mindent bele! Vagy sütőpapírral bélelt, vagy vékonyan margarinnal kikent és zabkorpával megszórt kis méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig(!) megsütjük.Amíg sül, elkészítjük a pudingot, összefőzzük a hozzávalókat. Amíg ez kicsit hűlik, felverjük a tojásfehérjéket az édesítővel és a már kissé kihűlt pudinghoz keverjük.Amennyi krém megmarad az ezt követő nyalakodás után, azt ráöntjük a félig megsült tésztára és alacsony hőfokon készre sütjük.

Tanácsok:Természetesen dupla adagból is lehet sütni, csak akkor nem biztos, hogy csak „diétás” mennyiséget eszik belőle az ember :)

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő:30 perc

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!