Hozzávalók:
Az itt ellesett mások-meggyes receptje:
10 dkg mák
10 dkg zabkorpa
6 db tojás
2 teáskanál(tk) foly. édesítőszer
2 tk vanília aroma
1 tk fahéj
1 db citrom reszelt héja
4 evőkanál (ek) tejföl
2 ek tej
1 csom. sütőpor
kb 40 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A zabkorpát a mákkal, sütőporral és fahéjjal összekeverni. A tojás sárgáját a fél édesítővel, vanília aromával, tejjel és tejföllel, valamint a citrom reszelt h.-val összekeverni. A tojás fehérjét fel kell verni habnak az édesítőszer másik felével. Majd a zabkorpás elegyet összekeverni a tojássárgással és a végén a felvert habot kell finoman belekeverni a tésztába. Sütőpapírral kibélet tepsibe kell tenni, majd a tetejére kell szórni a magozott meggyet. 180°C-on (légkeveréses sütőnél 165°C-on) 20 percig sütni. A sütőben kell hagyni kihűlni, nehogy összeessen. Tényleg nagyon finom.