Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Update1 Töltött csiperke (17.20 mg koleszterin) recept

Update1 Töltött csiperke (17.20 mg koleszterin) recept

Hozzávalók:
Hozzávalók 24 darabhoz:

24 darab, kb. 5 cm átmérőjű csiperkegomba (kb. 500 g)

75 g feta -vagy gomolya sajt

50 g upd. zsemlemorzsa

30 g margarin

2 evőkanál aprított petrezselyem

1 evőkanál olívaolaj

1 kis újhagyma

1 késhegynyi fehér bors

1 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk. A tönkjét kiszedjük, és 60 grammot robotgépben finomra aprítunk. Tálba öntjük az olajat, és a gombakalapokat addig forgatjuk benne, míg mindenütt olajosak nem lesznek. Sütőlapra helyezzük domború felükkel lefelé egymás mellé, majd ezt is félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk; a margarint közepes hőfokon felolvasztjuk. Ebben a hagymát kb. 3-4 percig pároljuk, amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a felaprított gombatönköt, és további 2 percig dinszteljük. Ekkor beletesszük a zsemlemorzsát, a borsot és az aprított petrezselymet, majd mindezt jól összekeverjük. Végül levesszük a serpenyőt a forró tűzhelyről. A sajtot felkockázzuk, és a masszába keverjük. Minden gomba kalapjára 1 teáskanállal teszünk belőle. A töltött gombákat kb. 10 percig sütjük, míg forrók és barnás színűek nem lesznek. Közben a petrezselyemszálat megmossuk, szárazra töröljük, és nagyobb darabokra vágjuk. Ezzel díszítve a kész gombát máris tálaljuk. Előételnek kiváló!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zabpelyhes palacsinta (update1) recept

Hozzávalók: -6 evőkanál zabpehely -2-3 tojás -1 teáskanál olívaolaj -kicsi gesztenyemassza -tej Kapcsolódó fórumok:zabpelyhes palacsinta …

Leave a Reply