Hozzávalók:
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kis fej hagyma
3 db babérlevél
borókabogyó
mustár(kb:1-2 kanál)
só
édesitőszer
1 dl sovány 12% tejfől (el hagyható)
Elkészítés:
a tísztitott s.répát,f.répát,hagymát,kissebb darabokra vágott,babér levélt és a borsot hozzá teszed,egy lábosban felteszed főni,(annyit vizel, hogy ellepje)…”puhára főtt”
össze turmixolod pépesre, ízesíted,só,édesitőszer,mustár…össze forralni és tejföllel ízesíteni(tejföl nélkül is nagyon finom)
Tanácsok:
– kellemes pikáns ízű mártás
– párolt, sült húsokhoz kiváló
– a tejfől nélküli is nagyon finom
– de a tejfölbe tehetünk némi étkezési keményítőt…ezzel sűrűbb hatást érhetünk el
– ehez az egyszerű vadas mártáshoz ehetünk zabpelyhes puffancsot is.
Zabpelyhes puffancs egyszerű de nagyszerű:)
1 tojáshoz,pici sót és hozzá adsz annyi zabpelyhet,hogy kézzel formálható legyen,alakitod,és kisűtőd forró olajban, vagy olajozott teflonba
saját receptem.
Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc