Hozzávalók:
2 doboz konzerv tonhal (saját lében)
1 citrom leve
10 dkg oliva bogyó
1,5-2 dl Update1 majonéz
1 közepes fej lilahagyma
Elkészítés:
A lilahagymát felszeleteljük, a tonhal levét leönzjük. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és krémesítjük. A majonézt több részletben szoktam hozzátenni, nehogy túl folyós legyen.
Tanácsok:
Nagyon gyorsan elkészíthető, de nem hétköznapi vendégváró. Fogyózók ehetik kisebb jégsaláta levélen, a vendégek kenyéren vagy pirítóson. Ha vendégeknek készítjük, díszítsük változatosan: lilahagyma karikával, olajbogyóval, citrom szelettel, fekete kaviárral; nagyon mutatós. Jól elkísérhet könnyű, száraz fehérborokat (pl. olaszrizlinget, chardonnay-t).
Elkészítési idő: 5 perc
Vicces, hogy a legtöbb norbi receptbe kell vmlyen norbis cucc. Biztos jó 12-es tejföllel is, ha az embernek nincs lehetősége (hely, pénz, stb.)norbis vackokhoz jutni. Talán az is 1-es kódú(ez nem biztos)