Hozzávalók:
Fél zacskó mexikói zöldségkeverék (vagy bármilyen friss zöldség lereszelve)
3-4 egész tojás
Pici savanyú káposzta (elhagyható
Fűszrek ízlés szerint
Zabkorpa (amennyit felvesz)
Póréhagyma
Pici olivaolaj
Elkészítés:
Ha zöldségkeverékből csinálod, felteszed párolódni. Ha friss zöldségekből, akkor lereszeled, és úgy kezded párolni (ebben az esetben gyorsabban kész van). Fűszerezed ízlés szerint (én csak ízvarázst teszek bele). Mikor már puhák a zöldségek (én pépesítettem botmixerrel, mert nagyon darabos volt), lehúzod a tűzről és mehet bele a tojás, utána pedig a zabkorpából annyi, amennyitől még nem lesz betonkemény. Ha túl tömörnek érzed a masszát, mehet bele még egy pici víz (én így jártam, és utólag engedtem fel még egy picivel.
Mikor kész a massza, jénai alját picit kiolajozod, és belesimítod.
Végül megsütöd.
Laktató, nagyon finom
Tanácsok:
A savanyú káposztát együtt pároltam a zöldségekkel, de mikor kész lett, megkóstolva nem éreztem benne. Így nyersen is tettem a masszába apróra vágva, így pikánsabb lett a kaja.
A zöldségeket évszaktól függően lehet variálni, csak a képzelet szab határt. Mehet bele zöldbab, paprika, zeller, stb.
Káposztasalátával nagyon finom
Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: ? kcal
Szénhidráttartalom: ? gramm
Zsírtartalom: ? gramm